Květinové radovánky

15:06

Asi téměř každý se v dnešní době setkal s antistresovými omalovánkami, avšak tyto květinové omalovánky od nakladatelství Grada jsou naprosto unikátní a opravdu kvalitní. Jsou vyrobené z pevného papíru, takže si s nimi můžete výtvarně počínat podle libosti, nemluvě o tom, že každý výtvor lze vyjmout a třeba si ho zarámovat či vystavit. Květinové motivy možná na první pohled vypadají trošku složitěji, ale je radost je vymalovávat. Konečný výsledek je většinou velmi uspokojující, každému podle jeho gusta. U každého obrázku také naleznete názvy květin, což je sympatické. Člověk má hned jakési povědomí o tom, co má před sebou, a navíc si hned připadá jako osvědčený botanik. Fantazie se plně rozproudí, cítíte i tu vůni, která z květin vane.

Jak jsem již zmiňovala, vazba omalovánek je zpracována dosti praktickým způsobem. Papír se neohýbá, nekrabatí, ale stále si zachovává svůj pevný charakter. Taktéž obálka je vytvořena zajímavým způsobem. Černobílá s některými květy vybarvena do lesklé červené, která různě mění svou intenzitu.

Na první pohled jsou obrázky pěkné, ale je potřeba trochu rozvířit  fantazii, dám jim tu chybějí barvičku, aby postupným vybarvováním vznikaly krásnější a jasnější květiny. Bavilo mne, jak jsem si mohla vytvářet vlastní květiny hrající mnoha barvami.

Všech 20 omalovánek je inspirováno viktoriánskými květinovými výšivkami, což se nepochybně podařilo skvěle převést do této výtvarné podoby. Velikost i forma nadmíru vyhovují, tudíž je radost trávit nad omalovánkami čas.

Hodnocení: 100%

Za poskytnutí omalovánek k recenzi děkuji  nakladatelství Grada

Omalovánky můžete zakoupit zde.






















Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.