Knižní tipy na červenec



Prázdninový červenec se už naplno rozjel, i když to počasí je dost proměnlivé a nestálé, nicméně je to čas na různé aktivity jako je samozřejmě i čtení! Během měsíce vyjde spoustu horkých novinek, takže se podíváme na pár tipů, které by nepohybně stáli za hřích! Vždyť léto je synonymem hříchu!

•○•○•○•○•○•

Bohatá nevěsta / 8.7. 2016

Po smrti svého prastrýce lady Rosanna Donningtonová s překvapením zjišťuje, že se stala dědičkou značného majetku. Coby sirotek se však okamžitě stane terčem zájmu mnoha členů londýnské společnosti, kteří ji chtějí pojmout za manželku – samozřejmě ze zištných důvodů. Rosanna se však chce vdát z lásky.
Když ji o ruku požádá i neotesaný a protivný Walter Fenwick, rozhodne se dívka utéci z Londýna na své nové sídlo na venkově, Donnington Hall.
Po cestě se náhodou setkává s hrabětem z Meltonu, svým novým sousedem, který má po těžké nehodě na koni podlomené zdraví. Pod tíhou dalších událostí se Rosanna nečekaně rozhodne předstírat, že je zkušená ošetřovatelka, a pečovat o zraněného hraběte.
Dokáže Rosanna hraběte vyléčit? A co se stane, když se její pacient dozví její tajemství? A vzdá se sir Walter své lákavé kořisti jen tak bez boje?

Láska po francouzsku/ 8.7. 2016

Gina přijde o skvělou práci, přítele i část rodiny, a tak se rozhodne pro zbrusu nový začátek. Vymění chladnou šedivou Anglii za slunný francouzský jih, plný barev a skvělého vína. Začne žít ve starém domě na venkově, zděděném po milované tetě. Objeví v něm staré tajemství jedné velké lásky, které však hrozí rozbít celý její svět.
Také ji stíhají různé pohromy: od auta, zapadlého do příkopu, přes spadlou střechu i s komínem, až k tomu nejhoršímu faux-pas. Jdou vůbec překonat rozdíly mezi britskou a francouzskou náturou a způsobem života? A jak do toho zapadá sexy a záhadný Cédric?



Nalezena v tobě/ 9.7. 2016

Alayna Withersová doteď znala jen jediný typ vztahu, a ten obvykle končíval jejím pádem do spirály pronásledování a závislosti. Poté, co jí Hudson Pierce otevřel své srdce a dokázal jí, že milovat jde i jinak, rozhodla se odstranit poslední bariéry a odevzdat se mu. Cítí, že zničení téhle lásky by znamenalo její konec. Jenže nejen ona, ale i Hudson má svá tajemství. Minulost je vtahuje do sítí nedůvěry a Alayna se obrací na jedinou osobu, která Hudsona zná nejlépe – na Celii, kterou si kdysi měl vzít. O Hudsonovi se od ní ale dozví víc, než si kdy přála vědět.


Stínová královna/ 13.7. 2016

Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou.Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky...
Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.


Poslední hvězda/ 20.7. 2016

V jedné chvíli tu jste, a v další už nejste. Tak to bylo i předtím, než Jiní přišli. Jiní nevynalezli smrt, pouze ji dovedli k dokonalosti. Dali smrti tvář, aby na nás vyzráli, protože věděli, že je to jediný způsob, jak nás zničit. Konec nenastane na nějakém kontinentu nebo v oceánu, na žádné hoře ani planině, v džungli či v poušti. Skončí to tam, kde to začalo, kde to zůstalo od samotného počátku: na bitevním poli v posledním bijícím lidském srdci.
Naším nepřítelem jsou Jiní, ale zároveň my sami. Jsou všude kolem nás, a přitom nejsou nikde. Touží po naší Zemi, a přesto chtějí, abychom ji měli my. Přišli, aby nás zničili i zachránili. Ovšem za těmito hádankami se nachází jediná pravda: Cassie byla podvedena, a stejně tak Eso, Zombie a Nuget. A s nimi i všech sedm miliard lidí, kteří kdysi žili na naší planetě. Podvedeni Jinými, podvedeni námi samotnými.
V posledních dnech na Zemi se zbylí přeživší budou muset rozhodnout, co je důležitější: jestli záchrana vlastních životů... nebo lidstva.

Léto, kdy jsme se potkali/ 25.7. 2016

Cassidy má za sebou ošklivý rozchod se svým klukem. Poslední na co má chuť, je potloukat se po městě a vzpomínat na to, co bylo. Když dostane nabídku pomáhat na letním táboře u moře, neváhá a jede.
S novou životní situací se vypořádává i Bryan. Po těžkém úrazu skončil na vozíku a jeho myšlenky se točí jen kolem toho, co už nikdy nezažije. Nikdy nebude chodit, nikdy si nezasurfuje, nikdy si nezatančí ploužák s holkou. Zpátky k normálnímu životu a pryč od smutných myšlenek mu má pomoct práce táborového vedoucího.
Když se Cass a Bryan setkají, má každý z nich své vlastní plány. Ona si chce léčit bolavé srdce, on zas svoji posmutnělou mysl. Ani jeden rozhodně nečeká, že potká lásku…

Kluk mého srdce/ 25.7. 2016

Tim Mason je kluk, na kterého se můžete spolehnout, když budete potřebovat najít otevřený bar, když budete sjíždět schody na lyžích nebo když budete chtít jezdit na motorce po školních chodbách. Alice Garretová je… no určitě to není vhodná holka na nezávazné rande, zvlášť když kolem sebe má smečku ochranitelských bratrů. A i ona tuší, že Tim není zrovna vhodná volba. Nicméně někdy volbu nemůžeme příliš ovlivnit. Nádherný román o selhání, o zklamání i o rozhodnutí, zda zkusit vše ještě jednou riskovat.

Zahrada spáčů/ 25.7. 2016

Vše, co Pearl za svůj krátký život poznala, se dá vyjádřit jediným slovem – Seed. Tak se nazývá uzavřená komunita, ve které se narodila. Řídí ji Papa S., duchovního vůdce, kterého všichni milují a uctívají. Když je Pearl patnáct let, přistěhuje se do Seed nová rodina, a s ní Ellis. Okouzlující a výřečný chlapec začne Pearl vyprávět o životě mimo komunitu. Odhaluje pravdu, která měla zůstat skryta. Bude mít dívka možnost poznat okolní svět na vlastní oči, nebo ji Papa S. nikdy nedovolí odejít?



Umění hříchu
27.7. 2016

První román nové série Hříšní ctitelé pojednává o americkém malíři Jeremym Keaneovi, který se při pobytu v Londýně dohodne s hrabětem z Blakeborough, že namaluje portrét jeho sestry Yvette, aby se pro ni lépe sháněli nápadníci. Hrabě s Jeremym dojednává, že spolu založí nový pánský klub, jenž bude sloužit k tomu, aby si muži mohli pomáhat v obtížném úkolu dobře provdat mladé ženy ze svých rodin.
Jeremy, jenž je Yvette uchvácen od prvního pohledu, se zároveň domluví tajně i s ní, že mu bude stát modelem ještě pro jeden obraz. Ta s tím souhlasí pod podmínkou, že ji Jeremy na oplátku propašuje do nevěstince, kde chce hledat nemanželského syna svého druhého, zločinného bratra Samuela. Jeremy a Yvette se přitom spolu sblíží, ale Jeremy se musí nejdřív srovnat se svou minulostí i se svými nejbližšími příbuznými.


•○•○•○•○•

Osobně si chci určitě přečíst Lásku pro francouzsku a Stínovou královnu, tyto dvě knihy mne zaujaly nejvíce. Samozřejmě jsem jich vybrala jen pár, ty, co mě nejvíce upoutaly a přišly mi zajímavé, takže je výběr docela zúžený... Pokud však máte i vy nějaký dobrý tip, určitě dejte vědět!

6 komentářů:

  1. Stínová královna a Léto, kdy jsme se potkali- to jsou moje ''masthevy'' :D :)
    Každopádně v srpnu to bude horší. Chudák peněženka (ne že by nebyla chudákem teď :D)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem koukala, že srpen bude dost náročný :D Chtělo by to zřídit nějaké přídavky pro knihomoly, jinak fakt nevím... :D

      Vymazat
  2. O Stínové královně jsem věděla a těšila jsem se na ní, díky tobě teď ale dost vážně uvažuju o tom, že bych si někdy v budoucnu pořídila Léto, kdy jsme se potkali. Původně mě to vůbec nezaujalo, ale jak jsem si četla ten popisek, tak jsem změnila názor :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Stínovou královnu jsem též těšila, vypadá luxusně! Jé, super, že tě Léto zaujalo blíže, podle mě by to mohla být zajímavá kniha... :-)

      Vymazat
  3. Skvělé tipy, ze zmiňovaných se určitě chystám na Stínovou královnu a přemýšlím také o Zahradě spáčů :) Krásné letní dny přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se Stínovou královnou jsme na tom stejně, dost se těším na její čtení... Doufám, že se ke zmiňovaným knihám dostaneš! Také přeji krásné léto! :-)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.