Recenze | Lahodně s Ellou každý den




Autor: Ella Woodward
Žánr: kuchařka
Počet stran: 256
Rok vydání v ČR: 2016
Nakladatelství: Omega

•○•○•○•○•

Snadně, zdravě a chutně

Ella Woodward, slavná britská blogerka, vydává již druhou knihu s názvem Lahodně s Ellou každý den. Kniha je prototypem krásné barevně provedené moderní kuchařky, která vás naučí jíst zdravě, aniž byste museli ze svého jídelníčku vyškrtnout oblíbená jídla. Jak z kalorické bomby vytvořit nenáročné a zdravé jídlo, vás Ella naučí uvnitř knihy!

Zhruba před čtyřmi lety se Ella rozhodla předělat svůj jídelníček kvůli chronické nemoci, jíž trpěla. V podstatě ze dne na den změnila celé své stravování a zaměřila se na rostlinou stravu. Byla to pro ni zásadní změna, protože se musela rozloučit s jídlem, na které byla zvyklá. Nový způsob výživy jí však přinesl lepší zdravotní stav, celkově se Ella cítila mnohem šťastnější, vyrovnanější a hlavně zdravější. Nebylo pro ni snadné naučit se správně stravovat na stejném principu každý den, přesto se jí nakonec podařilo to, o co se snaží mnozí roky.



Že je jídlo časově náročné na přípravu? Omyl! Ella v knize předvádí své osvědčené recepty, které zaberou minimum času, a přesto chutnají dokonale, ne-li lépe, jak dlouhodobě připravované pokrmy. Snadné recepty se jednoduše stanou součásti života, zcela nemyšleně vám budou po chuti a budete se k nim rádi vracet. Ať je to snídaně, oběd, večeře či pouhá malá svačinka, pro každý okruh najdete hravý a snadný recept,



Kniha je rozdělená do několika kapitolek, podle nichž si můžete vyhledávat recepty, a tak získávat nové nápady, když nerozhodně stojíte před plotnou a nemáte tušení, čím nakrmit sebe, natož celou hladovou rodinku. Jedna z kapitol se samozřejmě věnuje i vaření pro skupiny, tudíž můžete bez stresu sezvat celé příbuzenstvo na večeři! Nejlákavějším oddílem jsou nepochybně sladkosti, jeden by se nad úžasnými fotografiemi uslintal k smrti!

V dnešní době by kuchařka bez lákavých obrázků nebyla kuchařkou, o tom žádná. Ellina kniha je v tomto směru bohatá a pestrá. Každou kapitolku doplňují různé barevné kompozice, což činí z knihy společně s doprovodnými fotkami opravdu skvělý a lákavý hřích!




Ella a její kniha mi padly do oka ihned, co jsem je uviděla. Přestože nepatřím k extra dobrým kuchařkám, přišli mi recepty  jednoduché a především chutné, takže je zvládl i takový motouz jako já. Poprvé mne samozřejmě upoutalo grafické zpracování a celková jemnost a jednoduchost. I když je to nemožné, kniha tou profláknutou "zdravostí" opravdu září, má v sobě jakési patrné kouzlo, i trochu živoucí  a romantický nádech.

V knize si nepochybně každý najde své. Není určená pro určitý okruh lidí, ale splňuje předpoklady plnohodnotné kuchařky, z níž si může vzít inspiraci kdokoli. Pokud hledáte způsob, jak žít zdravě, ale přitom se nevzdát svých neřestí, s Ellou přijdete na správné a vašemu tělu prospěšné řešení.



5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji 
Knihu Lahodně s Ellou každý den lze zakoupit zde.

6 komentářů:

  1. Super recensita, na tuto knihu mam uz dlho zalusk, a co sa tyka ingrediencii daju sa zohnat aj u nas?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Myslím, že většina surovin pořídit lze... :)

      Vymazat
  2. Prohlížela jsem ji v knihkupectví a nakonec nevzala. Mám doma několik kuchařek a nikdy z nich nevařim :-) Ale kniha je to krásná.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osobně taky málokdy kuchtím podle kuchařek, ale když byla ta možnost, rozhodla jsem se ji využít... Souhlasím, vizuálně je kniha krásná! :-)

      Vymazat
  3. Kniha vypadá doře už jen na pohled, natož pak ty recepty uvnitř! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! V nejbližší době se chystám vyzkoušet další... :-)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.